Gerda Munneke, counselor en coach 
Bij stress- en spanningsklachten, zakelijk en privé. 

Wie ben ik?

Ik ben Gerda Munneke (1970), coach. Ik ben intuïtief maar nuchter, empatisch maar to the point, vriendelijk maar confronterend als het moet.  Behalve dat ik een ervaringsdeskundige ben, ben ik ook gewoon goed en degelijk opgeleid als Master Counselor & Coach. Dat vind ik belangrijk om te melden, want je wilt wel terecht komen bij iemand die kennis van zaken heeft, toch... 

Anders

Ik ben een individualist met hart voor mensen. Ik ben een beetje anders dan anderen. Ik kan niet zo goed tegen autoriteit en machtsvertoon. Ik ben nogal spiritueel ingesteld en vraag me altijd af met welke reden dingen gebeuren en hoe ik er van kan leren en groeien.

Ik denk dat de wereld zit te wachten op zachtmoedige, gevoelige en invoelende mensen.

Creatieve mensen en mensen die anders durven te zijn. Maar juist deze mensen laten zich snel afschrikken door mensen met veel meer bombarie. Maar het is echt niet zo dat mensen met veel meer bombarie ook echt zoveel meer kunnen of weten. Begrijp me goed, er is geen goed of fout... Want we kunnen allemaal van elkaar leren, maar dan moeten we ons wel allemaal durven laten zien zoals we werkelijk zijn en onze plek in durven nemen.

Gevoelige mensen pikken snel negatieve emoties op van anderen en gaan vervolgens hun best doen om zich aan te passen. Dan passen ze weer in het plaatje en hoeven ze die negativiteit niet meer te voelen. Maar dat is nu juist niet de bedoeling.

Niet steeds aan willen passen

Want jouw eigen verhaal is uniek en doet er toe en moet zeker niet onder stoelen of banken geschoven worden.  Want dan verandert er niet zoveel in jouw wereld en geef je de wereld ook niet wat jij allemaal te bieden hebt!

Ik heb steeds minder behoefte om me aan te passen en "erbij" te horen. Ik wil graag dat mensen gaan geloven dat hun zachtheid hun kracht is. Dat ze hierdoor niet over hun grenzen moeten laten lopen. Dat ze zich niet weg moeten laten blazen of ondergeschikt moeten maken aan anderen, maar gewoon gaan staan voor wat belangrijk is, ongeacht wat de buitenwereld daarvan te zeggen heeft. Waarom zou je nog langer op je tenen lopen om in het plaatje van de buitenwereld te passen, terwijl je zelf uniek en anders bent en zoveel meer te brengen hebt?

En juist als je het lef hebt te laten zien wie je bent, bereik je mensen die er ook zo over denken. 

Gevoelige en empathische mensen zijn nodig in deze wereld

Ze zijn superbelangrijk. En dat mogen ze zelf nu eindelijk ook wel eens gaan geloven en zich niet langer achterhouden. Want zolang we allemaal in het plaatje willen passen, verandert er niet zoveel in de wereld. Dat levert bovendien ook heel veel stress op, want je kunt het niet voor iedereen goed doen.

Niet voor niets hebben vooral empathische mensen aanleg voor stress- en burn out klachten.

Geen bla bla

Mensen komen graag bij mij omdat ze zichzelf kunnen zijn, ik ben geen "bla bla" type en iedereen is voor mij gelijk. Voor mij is het niet belangrijk wat je doet, maar wie je bent.. Ik zie jou, met jouw talenten en onzekerheden.

Intuitie

Ik heb een goede intuïtie waardoor ik snel aanvoel wat er speelt. Ik houd jou die spiegel voor, ik ben eerlijk maar altijd liefdevol.  Ik zie snel jouw pad naar groei en ik gun je dat.  Ik weet de juiste snaar te raken en mensen aan het denken te zetten zodat ze tot inzichten komen waar ze verder mee kunnen. 

Missie

Toen ik zelf ooit bij een coach kwam, werd ik zo enthousiast dat ik ben gaan studeren en er mijn beroep van heb gemaakt.  Het is mijn missie om jou te laten groeien als mens.  Omdat ik weet dat het kan en het iedereen gun. Daar word ik blij van. Bouwen aan vertrouwen, werken aan je onzekerheden, omgaan met je valkuilen, zodat je weet wat je wilt en stabieler in het leven gaat staan.  De wereld kan er zoveel mooier uitzien als we allemaal gaan werken aan en geloven in onszelf. 

Opleiding

Ik heb een driejarige opleiding op HBO niveau gedaan bij opleidingsinstituut Corael in de Bilt.  Ik ben geschoold in doeltreffende psychologische stromingen, die elkaar aanvullen en versterken. Ik maak gebruik van het Enneagram, NLP, Transactionele Analyse en de basis van familieopstellingen. 

Verder heb ik diverse trainingen (effectief sensitief, over hoogsensitiviteit),  en talloze workshops (persoonlijke ontwikkeling, familieopstellingen) gevolgd.  Over coaching en persoonlijke ontwikkeling raak ik nooit uitgeleerd en uitgelezen. Ik vind het fijn en waardevol om mij als coach te blijven ontwikkelen.

De eerste stap is de dapperste... de beslissing te nemen uit de cirkel van je gedachten te stappen en te starten met coaching!   Je bent welkom.  Contact/Tarieven