Waarom teveel helpen niet sociaal is

02-09-2019

Ze kwam bij mij. Beetje zenuwachtig. Ze vond het niet zo gemakkelijk om de stap te zetten om naar een coach te gaan, maar wilde het nu echt. Ze had al een paar keer een flinke aanvaring gehad met een collega. Dit kon zo niet langer.

Een Office Manager, meegegroeid in het bedrijf, een keiharde werker. Zorgend voor alles en iedereen. Een echte regelneef. Het was zo véél geworden allemaal. Ze werd steeds maar gestoord op haar werk. Ze kon nooit eens iets afmaken. De stapel met werk werd maar groter. En er kwamen nieuwe, hele uitdagende taken op haar bord. Kansen om door te groeien.

Ze voelde zich gevleid dat ze deze kansen kreeg, maar maakte zich ook zo zenuwachtig of zij het wel waar zou kunnen maken. Een perfectionist is ze. Het werk is nooit af. Ze ziet wat er moet gebeuren en doet dat dan ook. Vaak ziet ze het sneller dan haar collega's. Heeft zij het alweer gedaan. Uit handen genomen. Sommige collega's worden boos op haar omdat ze zich overal mee bemoeit.

Dat komt keihard binnen, want ze bedoelt het zo goed. Achter dat harde werken zit onzekerheid. Doe ik het wel goed? Wat vinden ze van mij? Als de kritiek dan komt, knapt er iets in haar. Ze kan zich niet meer beheersen en wordt boos.

Daarbij worden steeds meer collega's gemakzuchtig en leggen alles bij haar neer. Handig, zo'n officemanager die alles wel regelt. En als officemanager zeg je toch geen "nee" ?

Ze wil leren communiceren. Hoe geef ik goed mijn grenzen aan, zonder emotioneel te worden? Hoe zorg ik dat ik niet overspannen thuis kom te zitten? Want ik heb geen rust meer, altijd die stress. Zo aan vakantie toe.......

Herken jij dit ook? Wil jij ook stress verminderen en je zelfvertrouwen vergroten? Een kennismakingsgesprek kost niets en is vrijblijvend.

Mag de echte jij wel eens wat meer gezien worden? Wil je meer vertrouwen op je intuïtie en je eigen - wijsheid? Meer rust in je hoofd en grenzen aan leren geven? 

 Druk op de knop voor een gratis afspraak!