Veel mensen zijn wel druk, maar komen toch niet toe aan wat er voor hen echt toe doet.

28-11-2019

Wat vind jij belangrijk in het leven?  Als jij jouw gezin belangrijk vindt, dan zoek je naar een manier van leven en werken waarin je voldoende tijd hebt voor je privé-leven. De kans is groot dat jij ook je carrière en je ontwikkeling heel belangrijk vindt. Dan is het super belangrijk dat je goed omgaat met je tijd. Dat je je niet teveel laat afleiden door bijzaken. Dat je je eigen prioriteiten op de eerste plaats durft te zetten. Dat is moeilijk. 

Want voordat je het weet, heb je van alles en nog wat gedaan, maar kun je niet echt benoemen wat dan precies. Je voelt je niet voldaan, je hebt niet het gevoel dat deze dag iets heeft bijgedragen aan wat je eigenlijk had willen bereiken.

Bijvoorbeeld:  je schiet je collega te hulp, die in paniek bij jou komt met een klus die hij niet overziet.  Je helpt graag, maar je voelt je opgejaagd omdat je gaat beseffen dat je nu zelf in tijdnood komt.  Of:  je opent je mailbox en ziet een verzoek om advies.  Je schrijft goed en je helpt graag, en maakte een heel epistel en voorstel als antwoord op de vraag die je las in de mail. Het geeft je een goed gevoel een ander te kunnen helpen en bent trots op wat je gegeven hebt. Maar inmiddels is alweer een paar uur van jouw productieve dag voorbij. En liggen jou wezenlijke taken nog onaangeroerd op je bureau. En besluit je om je vrije dag dan maar door te schuiven naar volgende week. 

"Wat belangrijk is, is zelden dringend en wat dringend is, is zelden belangrijk" - Dwight Eisenhower

Hoeveel tijd per dag besteed jij aan dat wat voor jou belangrijk is en wat jou verder helpt? Bereik jij ook echt wat je wilt bereiken? Of.. en dit is misschien een eyeopener... Is het klaarstaan voor anderen een excuus om je niet met je eigen plannen bezig te houden? Wat maakt dat jij je zo gemakkelijk af laat leiden, ben je misschien bang voor de confrontatie met anderen als je jezelf op de eerste plaats zet, als je "nee" zegt tegen anderen? 

Stel jezelf regelmatig de vraag: Zou IK me hier eigenlijk wel mee bezig moeten houden? En als dat zo is, zou dat dan wel NU moeten?

Veel mensen zijn ontzettend druk, maar komen toch niet toe aan wat er voor hen echt toe doet.

Gevolg is onrust, stress, somberheid, burn-out door stress of juist bore-out door niet te doen wat JOU dient en wat JOU uitdaagt en laat groeien. Als jij weet wat jij wilt, kun je je kompas daar op instellen.

Klaarstaan voor anderen in de hoop dat je hiermee verder komt is niet reeel. Wat niet wil zeggen dat je nooit iets voor een ander mag doen. Maar verlies jezelf niet uit het oog.  

Weten wat er toe doet voor jou.  Naar je resultaten toewerken. Prioriteiten stellen. Je niet af laten leiden.  Kansen durven pakken of zelfs risco's durven nemen. Je niet verschuilen achter onbelangrijke zaken zodat je niet doet wat je te doen staat.  Niet bang zijn om fouten te maken. Angst voor afwijzing overwinnen. 

Ken je het gevoel van opgejaagdheid, somberheid en stress omdat je dit niet voor elkaar krijgt?   En wil je hier vanaf? Neem de proef op de som en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend proefgesprek