Ben je net gestart in een leidinggevende functie en zou je graag steviger in je schoenen willen staan?

26-06-2020

De baan die je zo graag wilde, is voor jou. Je hebt nu de kans om te laten zien wat je kunt en een mooie groei door te maken. Tegelijkertijd merk je ook dat je behoorlijk gespannen bent.

 • Je voelt een hoge druk om de verwachtingen waar te maken en wilt niet falen
 • Je vraagt je af hoe je overkomt op je team en op jouw leidinggevende, je wilt het goed doen voor je team, maar ook je leidinggevende niet teleurstellen
 • Je merkt dat je dingen voor je uitschuift omdat je bang bent het niet goed aan te pakken
 • Je vindt het lastig om te delegeren, komt het dan allemaal wel goed? 
 • Je mist nog vaardigheden om je zelfbewust en zeker van je zaak uit te drukken in je communicatie.  Hoe zeg je wat je wilt en hoe kun je punten van kritiek inbrengen? 
 • Je voelt je door dit alles onrustig en gespannen

Als beginnend leidinggevende loop je tegen veel vragen aan en dat kan je onzeker maken. Hoe kun je medewerkers het beste aansturen en aanspreken? Wat word er van je verwacht?

Wil jij stoppen met piekeren en steviger in je schoenen staan?  Hieronder volgen een paar tips.

 1. Onderzoek wat de oorzaak is dat je onzeker bent.  Heb je gebrek aan kennis?   Mis je informatie? Is het duidelijk wat jouw taken en bevoegdheden zijn?  Ben je bang niet capabel te zijn als je iets niet weet?  Heb je het gevoel meteen alles te moeten kunnen en weten? Heb je angst dat men je niet mag? 
 2. Welk punt springt er voor jou uit bij nummer 1?  Wat zou je vandaag kunnen doen zodat je richting een oplossing van dit probleem kunt gaan?
 3. Wanneer je bang bent om door de mand te vallen, verspil je veel energie aan wat de buitenwereld van je verwacht.  Draai het eens om... wat zijn jouw verwachtingen?    Ga zitten, pak een stuk papier en schrijf op wat jij graag wilt bereiken.  Wat  JIJ belangrijk vindt.   Wat JIJ hiervoor nodig hebt. Weten wat je wilt is al de helft van het verhaal.  Welke afspraken wil je maken? 
 4. Durf je kwetsbaar op te stellen, het is volledig normaal dat je niet bekend bent met alle ins en outs als je net gestart bent. Gun jezelf de tijd te groeien, maak juist gebruik van de kennis van je team. Zij zullen graag hun kennis met je delen als ze merken dat je oprecht in hen geïnteresseerd bent en hun inbreng waardeert.  

Hoe zou het voor je zijn om te leren hoe je steviger in je schoenen kunt staan, te werken aan je manier van communiceren, waardoor je mensen met je meekrijgt, en met meer daadkracht en zelfvertrouwen te kunnen functioneren?

In een blauwdrukgesprek van twee uur is er uitgebreid tijd voor jou.  Wat kun je verwachten?

 • Een klankbord. Wat speelt er allemaal? Wat vind je lastig? Waar wil je duidelijkheid in krijgen? Wat zou je anders willen?
 • Rust, overzicht en discretie. Ik neem alle tijd om naar je verhaal te luisteren. Jouw verhaal is bij mij in vertrouwde handen. Door het stellen van vragen help ik je duidelijk te krijgen waar je naar toe wilt
 • Vergroten van je zelfkennis. Wat gaat er allemaal al goed? Wat drijft jou? Wat mag je nog meer gaan ontwikkelen? Wat zie je over het hoofd?
 • Een verslag en advies. Na afloop van deze twee uur durende sessie ontvang je een uitgebreid verslag per mail met ontwikkeladviezen. Jij bepaalt daarna wat je wilt. Je kunt extra sessies afnemen, maar het advies kan ook zijn dat ik je doorstuur naar een andere professional of je besluit dat je zelf genoeg handvatten hebt na dit gesprek.

Tijd voor jezelf. Alles op een rij. Op adem komen. Overzicht. Hoe kun jij bouwen aan vertrouwen?

Daar wil ik je graag mee helpen.

De kosten van deze uitgebreide blauwdruksessie van twee uur, inclusief verslag, zijn

€ 185

Voor particulieren is dit inclusief BTW. Wordt het vergoed door je werkgever, dan zijn de kosten exclusief BTW.