Blog

Gerda Munneke Persoonlijke en Zakelijke coaching

Weten wat je wilt en wat je nodig hebt om verder te kunnen. Dat blijkt nog best vaak lastig te zijn. Zeker als je geneigd bent om je te richten op anderen.

Ze kwam bij mij. Beetje zenuwachtig. Ze vond het niet zo gemakkelijk om de stap te zetten om naar een coach te gaan, maar wilde het nu echt. Ze had al een paar keer een flinke aanvaring gehad met een collega. Dit kon zo niet langer.

Wij, Nederlanders, zijn van oorsprong een Calvinistisch volkje en dat drukt vandaag de dag nog steeds een zware stempel op heel veel mensen. Je zou het Karma kunnen noemen, hoewel dat weer niets met het calvinisme te maken heeft. Want waarom moeten we allemaal zoveel presteren, zijn we bang om te falen en trekken we ons zoveel aan van de...

Je bent terug van vakantie en je bent lekker uitgerust, maar als je denkt aan alles wat weer op je af komt, dan krijg je het al een beetje benauwd. Want de vakantie was een welkome onderbreking, maar als je terugkomt, dan ligt de onrust weer op de loer. Je liep al behoorlijk op je tandvlees vlak voor de vakantie en je was hard aan ontspanning toe. ...

Ik ben altijd een heel lief en verlegen meisje geweest. Ik houd mijn hele leven al van zingen. Ik kon eerder zingen dan praten. Mijn eerste koorervaring kreeg ik bij kinderkoor Jong Leven in Biddinghuizen. Ik genoot er van, de muziek, de creativiteit, de samenklank, alles. Muziek raakt mij, maakt mij blij. Zingen is een stukje van je ziel...

Ik ben super enthousiast over het Enneagram. Natuurlijk zijn er tig gratis testjes te vinden op het Internet en wellicht weet jij al lang wat voor type jij bent. Maar die gratis testjes op Internet zijn niet meer dan een indicatie. Laat dat geen afbreuk doen aan de persoon die jij werkelijk bent. Er is zoveel meer dan dat....